Over Katrien

  • Sociaal-cultureel werker
  • Gecertificeerd Ecotuner, opgeleid in de toegepaste ecopsychologie
  • Opgeleid in het begeleiden van open-hart-cirkels
  • Voelende en spirituele vrouw, met beide voeten op de aarde
  • Vol liefde voor natuur
  • 10 jaar ervaring in het gidsen van mensen naar inzicht en groei


Naast en steeds meer ook in dat professionele gedoe ben ik gewoon mens. Dochter, moeder, zus, vriendin, buurvrouw. Ik schrijf al eens een tekst of teken een (tja, you can’t take it out of me) natuurwezen. Ik verzin verhaaltjes voor mijn dochters of duik zelf weg in een verhaal. Maar het allerliefst ben ik buiten: in het bos, de bergen, onder een sterrenhemel of bij het vuur.

Ik ben Katrien, geboren op 8 juni 1988 in Roeselare, midden in West-Vlaanderen. Ik groeide op van vrolijke kleuter tot bezorgde tiener. Het klimaat, je goed voelen in je vel en zingeving vinden in het leven zijn dingen die me al heel jong nauw aan het hart gingen. Ik bleek al snel een sociaal werker te zijn. Het was niet zo heel vreemd, het sociaal bewogen beestje tiert welig in mijn familie.


In 2009 studeerde ik af als sociaal-cultureel werker. Vol idealen en enthousiasme dook ik het werkveld in. Ik kwam in een CGG (centrum geestelijke gezondheid) terecht als preventiewerker alcohol, drugs, gamen en gokken. Daar groeide ik van student tot overtuigde vormingswerker. Ik gaf opleidingen, werkte met jongeren, ontwikkelde nieuwe trajecten,…


En ik bleef op mijn honger zitten.


Er klopte iets niet voor mij. Wat miste ik? Ik ging op zoek en kwam uit bij een verloren liefde. Mijn focus op de mens en de samenleving had ervoor gezorgd dat ik mijn liefde voor natuur had verwaarloosd. Tot dat moment.... Want hoe kunnen we als mens en samenleving gezond en tevreden zijn, als onze aarde dat niet is? Ik zocht en vond gelijkgestemde zielen bij de opleiding tot 'Ecotuner', een opleiding in de toegepaste ecopsychologie. 


Ook in de zorg voor mensen botste ik op obstakels. Te vaak zag ik hoe de liefde en zorg voor de mens verdween naar de achtergrond. Er werd aan mensen gewerkt om ze opnieuw te laten meedraaien in de samenleving. Of de samenleving misschien fout was, daar werd niet aan gedacht. 


Alsof het zo moest zijn, kwam ik terecht bij vzw Re-Member. Een vzw met een warme, hoopvolle visie op geestelijke gezondheidszorg, op kwetsbaarheid. Bij Re-Member is er plaats voor een liefdevolle aanpak, waar we samen met mensen op zoek gaan naar existentiële antwoorden op hun vragen. We durven de samenleving in vraag stellen en helpen de mensen tot hoop te komen. 


De nieuwe job en het thuiskomen bij de natuur en mijn natuur, bezorgden me een wondermooi maar heftig jaar. Na mijn afstuderen in oktober 2021 werd ik dan ook op een eigen existentiële crisis getrakteerd. Het bracht me bij een volgende stap in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.  Ik kwam terecht bij een wijze yogi, die me leert over de ziel, over energie, over hele aardse dingen die ik vergeten leek te zijn. Het verrijkt mijn eigen leven en de manier waarop ik met mijn mensen aan de slag ga.


En nu sta ik hier. Gevormd door mijn opleiding sociaal werk, de open-hart-cirkels, de ecopsychologie en mijn eigen zoektocht naar zingeving, bestaansrecht, liefde. Met een open hart en mijn voeten op de aarde. Klaar om ook jou te laten ervaren hoe mooi het is om thuis te komen bij de natuur en bij jezelf.