Online jaartraject 2023


Ga je mee ontdekken op het ritme van de seizoenen?


Je hoeft er niet ver voor te gaan!


Vier seizoenen lang prikkelen we jullie om contact te maken met Natuur.

Drie seizoenen lang doen we dat door je mee op stap te nemen rond je woonplek, om de natuur in je directe omgeving beter te leren zien en kennen.We hopen hiermee je bewustzijn van wie er allemaal rond je aanwezig is te vergroten en ook je hart verder te openen voor al die wonderlijke wezens die samen het ecosysteem vormen waar we zelf ook deel van uitmaken.


Vervolgens komt Winter eraan, het 4e seizoen. Tijd voor vuurtjes en wollen sokken, rode wangen en wolkjes blazen. Tijd om samen met de natuur in rust te gaan en naar binnen te keren. Tijdens dit seizoen krijg je mailtjes die je uitnodigen je eigen innerlijke natuur te verkennen. Ik schreef 13 gedichten waarin je door de natuur buiten jezelf uitgedaagd wordt je te bezinnen over je innerlijke Zelf.


Ons – Hadewig, Ilse en Katrien – traject  biedt je de kans om een jaar lang wekelijks even stil te staan bij waar vaak gedachteloos aan voorbij wordt gegaan. Het te ervaren, te verwonderen en bewonderen.


Praktisch, wat kan je verwachten.


 • Een heel jaar – 52 x – krijg je wekelijks een mail.
 • De teksten, beelden, oefensuggesties en reflectievragen nodigen je uit de natuur om en in jezelf te ontdekken.
 • Iedere week ben je bewust bezig met welk seizoen het is, leer je de energie ervan herkennen.
 • De mails zullen verstuurd worden gebaseerd op de maankalender. Dwz elke week een mail, niet steeds op dezelfde dag, in het ritme van de natuur.
 • Je kan 4x aansluiten bij een door ons verzorgde seizoens-ontmoeting, ergens tussen Kortrijk (B) en Roermond (NL)

We starten op 21 januari 2023 en gaan door tot 9 februari 2024.

PS Als je al eerder meedeed aan een van onze seizoenstrajecten,mail dan even voor de kortingsopties.

Meer natuur in je leven


Wondermooie dagen vol natuurverbinding


Samen met collega Ecotuner Annalynn Gordeau, organiseer ik dagen rond natuurverbinding onder de naam: ‘Meer natuur in je leven’. Samen of elk op onze eigen plek, verwennen we je graag op een dag vol natuur en natuurverbinding.


Meer natuur in je leven is:

 • Ont-moeten
 • Tijd nemen voor jezelf
 • Je batterijen opladen
 • Natuurwezens ontmoeten
 • Leren hoe de natuur jouw leven beïnvloedt, iedere dag
 • Ruimte maken om te voelen
 • Schoonheid ontdekken, overal om je heen
 • Ervaren vanuit je ganse lijf
 • Ontdekken wat ‘vanzelf gaat’
 • Het wonder van deel te zijn van een groter ecosysteem
 • Bewust aanwezig zijn
 • Zelf natuur zijn
 • De natuur als plek om te zijn, zoveel meer dan een decor voor je andere activiteiten


Nieuwsgierig? Volg ons op Facebook, Instagram of via deze pagina voor de volgende data!

Yes, er zijn data!Op 11 maart organiseren Annalynn en ik opnieuw een dag vol natuur en natuurverbinding. We nemen je mee naar een prachtig plekje in de West-Vlaamse natuur om daar, samen en alleen, te gaan voelen wat er leeft in de natuur en in jezelf. Het belooft een heerlijke, ontspannen dag te worden waar je gewoon even bij jezelf mag zijn, in je natuurlijke habitat.

Datum: 10 december

Tijd: 9u30 - 16u30 

Kostprijs: €78 Omdat het kan, geven we snelle beslissers graag korting! Tot 14 februari betaal je €65 ipv €78.

Max. aantal deelnemers: 10

Inschrijven kan al, via deze link!

Intensief jaartraject:  5 seizoenen

Seizoenen


In de winter
onder het kraken
en druppelen
van ijs en water
heerst de stilte
rust


Groene knoppen
als eerste teken
van nieuw leven
tot het uitbundig feest
met bloesems
als slingers
lente leeft


In de zomer
de zon op je huid
en je voeten
in water, bruisend van het leven,
groeiend en bloeiend
zinnenstrelend luid


Om in de herfst
vol vruchten
alles te laten gaan
om in het sterven
het leven te eren
verzachten met elke adem


Traag, nog trager,
keer ik naar de winter toe
leven onderhuids en ondergronds
verbonden met al wat is
en nog komen zal


Katrien Hallewaert


Wat is het VijfSeizoenen-traject?

​Een verdiepend jaartraject: van winter tot winter, van rust tot rust. We groeien en transformeren mee met de natuur.

 • We starten in de winter, in de stilte en de rust. Tijdens deze periode bereiden we ons voor op wat komen gaat. We verkennen waar we staan, op vlak van verbinding met Natuur, binnen en buiten onszelf. 
 • In de lente mogen we zachtjes ontkiemen uit onze zelf gevonden rust. Gevoed door de energie van Aarde, regen en Zon leren we te voelen. Waar zijn wij geworteld? Hoe bewegen wij mee met het waaien van het leven? Wat voedt ons en geeft levenskracht?
 • In de zomer zijn we klaar voor het groeien en het bloeien. Dan gaan we wild en spelend vol het leven in.
 • Om tegen dat de herfst komt, weer langzaam te vertragen. Om te herkennen hoe licht en donker, leven en dood, liefde en pijn onlosmakelijk verbonden te zijn. De herfst toont ons hoe mooi dit alles wel kan zijn.
 • Om in een nieuwe winter, als een beer gevoed, opnieuw in rust te gaan. Om alles wat je mocht be-leven voor je uit te spreiden, te sorteren en te planten, heel diep in je hart. 

Voor wie maakten we dit Vijf Seizoenen traject? 

We stellen dit traject samen voor de persoon die we zelf ooit waren. Verward over hoe we als samenleving leven en steeds meer bewust dat je dingen anders wil. Maar hoe dan? Waar te beginnen? Dat onbestemde gevoel, net onder je maag. Heel gevoelig en op zoek naar hoe je goed voor jezelf kan zorgen. Iemand met veel liefde voor natuur, verder dan het kennen van de naam. Hopend om te leven vanuit je hart, met je hoofd stevig op je schouders, maar niet langer de baas. 


Wat gaan we dan eigenlijk doen?

Met een groep van max. 14 personen trekken we een jaar lang de natuur in. Met iedere maand een nieuw thema in de aandacht, gaan we op verkenning in de natuur. Zes dagen, 2 weekends en één 3-daagse lang nemen we de tijd om ons onder te dompelen in de natuur, thuis te komen in ons lijf en verbinding te maken met gelijkgestemde zielen. Tussen deze natuurdagen in, zien we elkaar ook maandelijks via zoom. Via deze weg houden we contact en schenken we jullie oefeningen en inspiratie om thuis verder aan de slag te gaan. 


Even heel concreet

 • Van maart 2023 tot maart 2024 brengen we 6 dagen, 2 weekends, één 3-daagse en 8 zooms lang tijd door met Natuur en de groep. Alle data vind je hier.
 • Het traject wordt begeleid door Benoit en Katrien, Ecotuners van opleiding. Klik op hun naam om meer te lezen over hun levenspad. 
 • Dit traject zet iets in beweging. Doorheen de dagen laten we jullie kennis maken met verschillende manieren om om te gaan met de impact van natuur en reflectie op je leven. We voorzien ook één individuele begeleidingssessie per deelnemer, in de kostprijs van het traject, om je hierbij op te kunnen vangen. 
 • Tijdens het traject ontmoeten we als groep verschillende inspirerende mensen die ons verrijken met workshops, oefeningen,...
 • Op de meerdaagse ontmoetingen verwelkomen we Greet en Gerda die ons verwennen met verse, vegetarische, biologische en lokale voeding. 

Kostprijs en inschrijven


De bijdrage voor het hele traject is 2222 euro. Dit is een krappe minimumprijs. We nodigen iedereen uit om bij te dragen volgens zijn mogelijkheden. Dit kan je ook na het hele traject bekijken. Dan kan je voelen wat het voor jou waard is geweest. Je mag ook extra bijdragen om iemand die het moeilijker heeft de kans te geven deel te nemen. 


Inschrijven kan via een mailtje naar katrien@talkyournature.be.